Skarp kritik: Spelbolagen låtsas att de inte förstår

Magnus Rydeving, rådgivare i spelberoendefrågor, menar att branschen låtsas inte förstå problemen då de spelberoende är en mycket lönsam grupp.
Magnus Rydeving, rådgivare i spelberoendefrågor, menar att branschen låtsas inte förstå problemen då de spelberoende är en mycket lönsam grupp. Foto: TT och privat

Bakom de svenska speljättarnas miljardvinster finns människor med spelberoende, något som Kindred, Betsson och Leo Vegas säger sig vilja åtgärda. Men experter tvivlar på sanningshalten i uttalandena.

Publicerad
”Det skapas nya problemspelare varje dag”, säger Betssons vd Pontus Lindwall.

”Det skapas nya problemspelare varje dag”, säger Betssons vd Pontus Lindwall.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

Med en sammanlagd omsättning på nästan 6,4 miljarder kronor under det gångna kvartalet är Kindred, Betsson och Leo Vegas ekonomiska storspelare. Men de svenska speljättarna verkar i en bransch där det vilar familjetragedier bakom vinsterna. Den hårda kritiken kommer från Magnus Rydeving, som är rådgivare i spelberoendefrågor. I 15 år har han arbetat med spelberoende klienter och sett baksidan på nära håll.

– Branschen borde ha kommit längre i hållbarhetsarbetet. Nu intar de ofta en defensiv hållning där bolagen låtsas att de inte förstår. Och förklaringen till det är att spelberoende är en väldigt lönsam grupp, säger han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons