Spelbolagen tröttnar på svenska debatten

Under strecket
Publicerad
Annons

Flera spelbolag som konkurrerar med Svenska Spel har upprörts av nye vd:n Jesper Kärrbrinks uttalande i en intervju i SvD Näringsliv.
Pr-konsulten Paul Ronge tror att attackerna från både
Kärrbrink och finansminister Bosse Ringholm i stället underminerar spelmonopolet.
Sedan slutet av förra året har en rad officiella uttalanden fällts där utländska spelbolag, som via internet konkurrerar med statliga Svenska Spel, utmålats som skojare och icke rumsrena. För en oberoende betraktare, all- deles oavsett inställning till dagens lagstiftning, har troligen debattonen upplevts som tämligen uppskruvad.

I maj, inför svensk-brittiska internetspelbolaget Unibets börsnotering i Stockholm, sa till exempel finansminister Bosse Ringholm:
– De skörtar upp sina kunder och de ger sken av att ha en framtid i Sverige som de inte har. I så måtto är de skojare.
Och i tisdags uttalade sig Svenska Spels nya vd Jesper Kärrbrink i en intervju i SvD Näringsliv:
– Bolagen vill avreglera spelmarknaden. Det betyder att det är öppet för allt och alla. Det innebär att det kan finnas hur många kasinon som helst, att vilken narkotikakartell som helst kan sätta upp en spelsajt. Det är total anarki.
Jesper Kärrbrink medger i intervjun att han tror att bolag som brittiska Ladbrokes och Unibet ”i grund och botten” är seriösa bolag, trots att de byter mot svensk lag. Men uttalandet har ändå retat gallfeber på flera av de utländska aktörerna.
– Jag tycker att Kärrbrink uttrycker sig slängigt och kanske ogenomtänkt. Han liknar ju Ladbrokes vid en knarkkartell, i princip, säger Douglas Roos, Norden-vd på Ladbrokes.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons