Spelbolag skrotar nyss köpt företag

Dataspelsföretaget Digital Illusions stänger sitt dotterbolag i USA - nio månader efter att det köptes för 300 000 dollar. - Jag tycker inte alls att vi slängt pengarna i sjön, säger vd:n Patrick Söderlund. Dataspelsföretaget Digital Illusions stänger sitt dotterbolag i USA - nio månader efter att det köptes för 300 000 dollar. - Jag tycker inte att vi slängt pengarna i sjön, säger vd:n Patrick Söderlund.

Under strecket
Publicerad
Annons

Digital Illusions CE, Dice, aktie inledde upp 2,5 procent i går efter beskedet att bolaget lägger ner Trauma Studios i New York.
Nedläggningen motiveras med att bolagets ägarförhållande ändrats radikalt sedan utvecklingsbolaget köptes för 300 000 dollar, drygt två miljoner kronor, i september 2004.
Sedan dess har amerikanska Electronic Arts, EA, blivit storägare i Dice med ambition att ta över hela bolaget och få det avnoterat från Nya Marknaden.

– I marknaden är det inte jättestora förändringar, men däremot har vi ju ett helt annat ägandeförhållande. Det finns en god kunskapsbas i Sverige som vi vill satsa mera på, säger Dices vd Patrick Söderlund.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons