Annons

Hamill återigen Luke: ”Jag kan rollen”

Daisy Ridley och Mark Hamill återvänder till sina roller som Rey och Luke i den nya "Star wars"-filmen. Pressbild.
Daisy Ridley och Mark Hamill återvänder till sina roller som Rey och Luke i den nya "Star wars"-filmen. Pressbild. Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm

Om någon för 40 år sedan hade sagt till Mark Hamill att han 2017 fortfarande skulle sitta och tala om ”Star wars” hade han trott att den personen var galen.

– När jag för några år sedan träffade Harrison och Carrie, så talade vi om detta fantastiska, att ”Star wars” nu är större än någonsin, säger den nu 65-årige Hamill till TT.

Under strecket
TT
Publicerad

Allt handlar om tillfälligheter, konstaterar Mark Hamill. "Jag gjorde en tv-serie som jag trodde skull bli mitt stora genombrott. Den lades ner och jag kände mig tillintetgjord. Men om det inte hade hänt så hade jag inte gjort 'Star wars'", säger han till TT.

Foto: Taylor Jewell/AP/TTBild 1 av 2

"'Star wars' är större nu än någonsin", konstaterar Mark Hamill som har spelat Luke Skywalker i fyrtio år. Pressbild.

Foto: Jonathan Olley/LucasfilmBild 2 av 2

I den nya filmen, ”The last jedi”, har hans rollfigur Luke Skywalker en mycket större roll än i den föregående, ”The force awakens” (2015). Det har också Carrie Fisher som Lukes syster Leia – men eftersom Fisher avled efter inspelningen vilar det ett vemodets skimmer över filmen.

– Jag försöker fortfarande förneka det, jag vägrar gå med på att hon är död. För mig är hon fortfarande lika levande. Jag vet att det här gör att det vilar en viss sorg över filmen, men det är en sorg den inte förtjänar.

Annons
Annons
Annons