Annons

”Spela inte bort hästarna, Ardalan Shekarabi”

Motorn i den svenska hästnäringen riskerar att stanna. Det ligger nu i regeringens, främst Ardalan Shekarabis händer, att se till att en efterlängtad reform av spelpolitiken säkrar en rättvis finansiering av trav- och galoppsporternas grundläggande infrastruktur som anläggningar och tävlingskostnader samt de breda satsningar inom hästsektorn som i dag finansieras via ATG, skriver flera debattörer.

Publicerad

Under 45 år har ATG-modellen – ett av sporten ägt spelbolag med ensamrätt på hästspel och under statlig juridisk kontroll – varit en avgörande byggsten i en fantastisk utveckling av såväl trav- och galopp som svensk hästnäring. Sverige har i dag flest hästar per innevånare i EU. Antalet hästar är fler än antalet mjölkkor. Hästnäringen växer och blir en allt viktigare näringsgren inom jordbruket. I dag den fjärde största intäktskällan i svenskt lantbruk.

Forskningen visar att människor mår bra tillsammans med hästar och det skriver säkert över 500 000 aktiva hästälskare i Sverige under på. Det gör hästsporten till en av landets största folkrörelser och våra hästar håller mycket hög internationell klass såväl sportsligt som inom avel och uppfödning.

Forskningen visar att människor mår bra tillsammans med hästar och det skriver säkert över 500 000 aktiva hästälskare i Sverige under på, skriver artikelförfattarna.

Foto: ML Bild 1 av 2

Hästnäringen växer och blir en allt viktigare näringsgren inom jordbruket, skriver artikelförfattarna.

Foto: JJ Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons