Annons
X
Annons
X

Spektakulär aktion i Jönköping

En spektakulär aktion genomfördes under dagen vid mäss- och konferensanläggningen Elmia i Jönköping där grisuppfödare hade samlats till Grisuppfödardagen, arrangerad av organisationen Svenska Pig.

Av TT

Fler artiklar om grisskandalen i Danmark

Utanför låg en ung kvinna i bara underkläderna, i en ”köttförpackning” modell större. Intill henne fanns en inplastad griskulting. Kultingen var märkt med ordet ”gris” och kvinnan med ”kött”.

En handfull aktivister var på plats. Bakom aktionen stod organisationen Djurrättsalliansen.

– Jag började gråta när jag såg materialet och kände ilska över att det över huvud taget får pågå. Grisar, lika intelligenta som hundar, som halkar omkring med avbrutna ben. Suggor som är fastlåsta fast det är förbjudet. Situationen är mycket sämre än vad uppfödarna påstår.

Annons
X

Det säger Mian Lodalen, författare, debattör och för dagen engagerad av Djurrättsalliansen, vid manifestationen i hennes hemstad Jönköping.

– Vi har en tydlig djurskyddslagstiftning i Sverige men nu ser man med egna ögon att den inte efterlevs. Min förhoppning är att människor tar sig friheten att själva bestämma vad man ska ha på sin tallrik.

TT: Och den döda inplastade kultingen vid er aktion?

– Den kommer från en av de gårdar som nu kritiseras. Den var slängd utanför på en höstack, säger Mian Lodalen.

Bilden visar enligt Djurrättsalliansen grisar på en gård som ägs av högt uppsatt person inom Swedish Meat. Foto: DJURRÄTTSALLIANSEN

Läs mer om grisskandalen:

Vanvårdade grisar äter på varandra sr.se

TT

Annons
Annons
X

Bilden visar enligt Djurrättsalliansen grisar på en gård som ägs av högt uppsatt person inom Swedish Meat.

Foto: DJURRÄTTSALLIANSEN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X