Annons

Utredning om tjänstefel efter rymning

Polisen söker fortfarande efter den morddömde rymlingen som är internationellt efterlyst. Arkivbild.
Polisen söker fortfarande efter den morddömde rymlingen som är internationellt efterlyst. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Polisen har upprättat en anmälan om tjänstefel i samband med att en morddömd 25-åring rymde från en fångtransport i närheten av Laxå i Närke, rapporterar Expressen.

– Vi har anledning att anta att det finns brister i hanteringen av rutinerna, att det är någon form av tjänstefel som har begåtts, och att han har försvunnit till följd av det, säger Henrik Dahlström, stabschef vid polisen, till tidningen.

Enligt Expressen kommer polisens förundersökning om tjänstefel att invänta Kriminalvårdens internutredning.

Mannen är efterlyst i Sverige och internationellt. Ärendet hanteras av polisens Fast-grupp, som är specialiserad på att spåra upp efterlysta personer.

– Det är en särskild grupp. De pratar inte om sitt arbete och kommenterar inte pågående ärenden, säger Stefan Marcopoulos, pressekreterare vid polisen.

Mannen rymde den 12 juli när han transporterades av Kriminalvården från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet Salberga i Sala. Han är dömd för mord men har överklagat domen och anses därför vara häktad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons