Specialfastigheter bäst på att redovisa

Specialfastigheter har gjort årets bästa årsredovisning. Åtminstone för företag med högst 250 anställda. I dag tar de emot förstapriset på Föreningssparbankens Konjunkturdag i Stockholm. Specialfastigheter har gjort årets bästa årsredovisning. Åtminstone för företag med högst 250 anställda. I dag tar de emot förstapriset på Föreningssparbankens Konjunkturdag i Stockholm.

Under strecket
Publicerad
Annons

- Det är oerhört roligt för oss att få priset, säger vd Curt Bylund.
Det är nionde året i rad som Föreningssparbanken, Svensk Industriförening, Svenska Dagbladet Näringsliv och Ekonomiinformatörerna anordnar tävlingen. Företag, med högst 250 anställda, som inte är noterade på Stockholmsbörsens A- eller O-lista får delta i tävlingen.
Det är ofta bolag som har ambitionen att notera sig på börsen som anstränger sig extra för att göra en tydlig och informativ årsredovisning. Men Specialfastigheters bevekelsegrunder är annorlunda.

– Vår ägare Näringsdepartementet vill att allmänheten ska se vad vi gör, förklarar Curt Bylund.
Statliga Specialfastigheter Sverige AB äger och förvaltar ”fastigheter byggda för speciella ändamål” som det står i årsredovisningen. Det innebär främst fängelser, lokaler för ungdomsvård, räddningsskolor och Rikspolisstyrelsens lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons