Sparrisrisotto med kycklingfilé

Som student måste man inte leva på blaskiga nudlar och filmjölk till middag. Med enkla medel går det att få både smakrika och estetiska rätter på bordet, visar studenten Niklas Jakobson, 22 år.

Under strecket
Publicerad
Annons

i Niklas risotto varieras beroende på säsong
Till 4 port behövs:
En bunt sparris
4 dl avoriaris
2 schalottenlökar
1/2-1 dl vitt vin
1liter grönsaksbuljong (1 liter vatten och två buljongtärningar)
salt
peppar
(parmesanost till garnering)
4 kycklingfiléer
Salvia
Basilika
Oregano

  1. Koka vattnet och låt två buljongtärningar lösa upp sig.
  2. Skär upp sparrisen i små bitar
  3. Hacka lök och sparris, låt det svetta i olja
  4. Häll på riset på löken och sparrisen och tillsätt vin.
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons