Sparris gånger två – en perfekt sommarlunch

En färdig sparrissoppa som piggas upp med tillbehör är en perfekt sommarlunch.

Under strecket
Publicerad

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

1 l färdig sparrissoppa – köp färsk soppa i tetra (eller gör soppan själv!)

2 dl smetana

1 rött äpple

Svartpeppar från kvarn

Till smördegslindad sparris:

250 g grön sparris

1 ark smördeg

1 ägg

1–2 msk sesamfrön

Du behöver

Kniv, skärbräda, plåt med bakplåtspapper, slickepott och en kastrull.

Foto: Ulrika Pousette
Foto: Ulrika Pousette

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Bryt av det träiga på sparrisen – det brukar vara cirka 3 cm av roten.

3. Skär smördegen i lika många remsor som du har sparrisar. Linda smördegen runt sparrisarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

4. Grädda sparrisarna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

5. Värm upp soppan i en kastrull. Skär bort kärnhuset på äpplet och skär fruktköttet i små tärningar.

6. Toppa soppan med en klick smetana och äpple. Servera med smördegslindad sparris på sidan.

Annons
Annons
Annons
Annons