Annons
X
Annons
X

Sparks gör Bergmanmusikal

Av Spektra, TT

Kultbandet Sparks har gjort en specialskriven hyllning till Ingmar Bergman. Den 14 augusti blir det världspremiär för radiomusikalen ”The seduction of Ingmar Bergman” i Sveriges Radio.

Det amerikanska popbandet Sparks fick sitt genombrott på 1970-talet med plattor som ”Kimono my house” och ”Propaganda”. De excentriska bröderna Russell och Ron Mael har tillsammans släppt drygt 20 skivor.

På Radioteaterns initiativ har Sparks nu skrivit en radiomusikal som utgår från Cannesfestivalen 1956, då Ingmar Bergman vann pris för sin film ”Sommarnattens leende”.

Annons
X

Bröderna Mael skildrar hur Bergman motvilligt lockas av glittret och glamouren i Hollywoodmyten. Jonas Malmsjö spelar Ingmar Bergman, Elin Klinga Greta Garbo och Russel och Ron Mael gör roller som Hollywoodmoguler och limousineförare.

”Det som startar som en utforskning av Bergman om de möjliga vinsterna av att arbeta i Hollywood förvandlas till en Kafkaliknande mardröm, en mardröm som slutar med hjälp av en väldigt osannolik räddare”, skriver Sparks i ett pressmeddelande.

Den tvåspråkiga musikalen släpps också på cd i Sverige.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT Spektra

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X