Annons

Spår från dödsskjutningen leder till knarknätverk

Gång- och cykeltunnel på Drottninghög i Helsingborg. Området finns med på polisens lista över utsatta områden vad gäller brott och kriminalitet.
Gång- och cykeltunnel på Drottninghög i Helsingborg. Området finns med på polisens lista över utsatta områden vad gäller brott och kriminalitet. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen lägger nu ett pussel för att kunna gripa fler efter dödsskjutningen av en 31-årig kvinna i Malmö måndags. I utredningen ingår att titta på den misstänkte 19-åringens krets. Spåren leder bland annat mot ett känt drognätverk i Helsingborg.

Publicerad

I flera månader arbetade polisen i Helsingborg intensivt inför ett stundande tillslag mot ett nätverk i Drottninghög som man misstänker ligger bakom narkotikaförsäljningen i området.

I april 2018 gjorde polisen en omfattande razzia mot elva unga män som greps och senare häktas. Några av männen har förekommit i utredningar om grova våldsbrott, exempelvis grov misshandel och mordförsök. Men vissa har endast trafikförseelser eller narkotikabruk i sitt brottsregister.

Annons
Annons
Annons