X
Annons
X

Fuskanklagelser inför presidentval i Mali

Efter fuskanklagelser och våld är det dags för den andra omgången i Malis presidentval. Med över 40 procent av rösterna i första omgången spås sittande presidenten Ibrahim Boubacar Keita ta hem segern över utmanaren Soumaila Cissé.

Bara timmar innan vallokalerna öppnade greps tre män misstänkta för att ha planerat attacker.

Av TT
Läs mer om Oroligheterna i Mali

De tre är medlemmar av en grupp som misstänks ha varit inblandad i ett rån med dödlig utgång 2016. Nu anklagas de för att ha planerat riktade attacker mot söndagens val i huvudstaden Bamako, uppger landets säkerhetstjänst enligt nyhetsbyrån AFP.

Den första omgången av presidentvalet i juli föregicks av hopp om att den utdragna konflikten i det våldshärjade Mali skulle bedarra. Men i stället kantades valdagen av attacker, som ledde till att över 800 vallokaler tvingades hålla stängt. Det resulterade i att nästan en kvarts miljon människor inte kunde lägga sina röster, enligt AFP. Det allmänna valdeltagandet blev också lågt.

Säkerhetspådraget var stort inför den första valomgången i presidentvalet i det våldshärjade Mali, men det förhindrade inte upprepade attacker under valdagen. På söndag går malierna till valurnorna i en andra omgång. Bilden är från en vallokal i staden Bamako. Arkivbild.

Foto: Baba Ahmed/AP/TT Bild 1 av 2

Oppositionskandidaten Soumaila Cissé lägger sin röst i den första valomgången. På söndag ställs han – återigen – mot president Ibrahim Boubacar Keita när Mali ska välja ledare. Arkivbild.

Foto: Boubacar Sada Sissoko/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X