Hela denna artikel är en annons

Speciell kaffenyhet med spännande smak

Foto: NESPRESSO

Kongo har en historia som en av världens klassiska kaffeländer. Under 80-talet var kaffe landets näst största exportvara men efter flera konflikter och oroligheter har området i dag stora utmaningar med sin kaffeproduktion. Nu hoppas Nespresso kunna hjälpa till att återuppbygga kaffeproduktionen till det den en gång var med sitt lokala arbete i regionen och sitt nya kaffe – Kahawa Ya Congo.

Nespressos program för att stabilisera kaffeindustrin i området går under namnet Reviving Origins. Reviving Origins startade 2019 för att hjälpa lokala kaffeodlare i områden som utsatts för ekonomisk svårighet, miljökatastrofer eller konflikt. Nespresso har även hjälpprogram i Uganda, Zimbabwe och Colombia för att hjälpa lokala odlare med att ta fram bra kaffe och stärka ekonomin samt välståndet i området.

Inom programmet arbetar företaget för att utveckla kaffeproduktionen samtidigt som de också skapar ett nytt spännande kaffe med en unik smak, Kahawa Ya Congo. Det nya kaffet får sin unika smak från den vulkaniska jorden utmed Kivu-sjön i. Ett område som har potential att etablera sig som en av de största kafferegionerna i världen.

Läs mer om Nespressos program Reviving Origins och Kahawa Ya Congo Extern länk

Saknar tillgång till rent vatten

Kongo har en rik historia men som på senare år kantats av flera problem. I dag saknar 58 procent av alla hushåll i Kongo tillgång till rent vatten vilket i sin tur leder till flera problem som sjukdomar. Det är en av anledningarna till att Nespresso hjälper till att öka tillgången till rent vatten i området.

– Alla människor har rätt till grundläggande sjukvård och rent vatten. Men tillgången är begränsad i många delar av Kivu-regionen till följd av ekonomiska problem och konflikter, säger Guillaueme Le Cunff, VD för Nespresso.

Här är alla spännande smaker i Nespressos program Reviving Origins Extern länk

Arbetar med kaffeodlare i flera länder

Tillsammans med ett flertal andra aktörer har Nespresso aktivt hjälpt till med utbildning och teknisk utveckling för att förbättra kvaliteten och produktiviteten i området. Något som bidrar till att skapa hållbara lösningar och högre inkomst för kaffeodlare. Ambitionen är att ha över 5000 kaffeodlare i Kongo delaktiga i Reviving Origins-programmet till år 2024.

– Vi är väldigt stolta över att kunna välkomna Kongo in i programmet och vi är fast beslutna att hjälpa området långsiktigt och erbjuda hjälp till kongolesiska kaffeodlare för att åter stärka landets ekonomi, säger Guillaueme Le Cunff, VD för Nespresso.

För att skydda kaffearomerna och bevara kaffets färskhet använder Nespresso aluminiumkapslar. Aluminium är hundra procent återvinningsbart i all oändlighet, vilket gör det till ett hållbart alternativ. Förbrukade kaffekapslar kan enkelt lämnas in i Nespressos butiker eller på någon av de 5 800 återvinningsstationer för metallförpackningar runt om i landet.

Så hittar du rätt spännande smak för ditt Nespresso-kaffeExtern länk
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons