”Spaniens 11 september”

Efter att hela dagen ha anklagat baskiska ETA för gårdagen blodiga terrordåd i Madrid sade Spaniens inrikesminister sent igår kväll att man inte utesluter någon grupp. Detta sedan man hittar sju tändhattar, och ett ljudband med koranverser på arabiska i ett misstänkt skåpbil nära Madrid. Samtidigt kom rapporter om att al-Qaida skulle tagit på sig bombdåden.

Under strecket
Publicerad
Annons

Järnvägsstationerna Atocha (bilden), Pozo och Santa Eugenia förvandlades till ”ett helvete” i morgonrusningen. Två pendeltåg och ett snabbtåg som just anlänt till stationerna exploderade ungefär samtidigt.

Madrid
Flera internationella terroristexpertermenade dock i går kväll, liksom den spanska regeringen, att det mesta pekade mot ETA.
Sent igår kväll sade tidningen al-Quds al-Arabi i London att man fått ett brev från al-Qaida där terrornätverket tog på sig dåden i Madrid och ett självmordsattentatet i Istanbul i tisdags.
I brevet som al-Quds al-Arabi mottagit varnade man också för att en stor attack mot USA är förberedd till 90 procent, rapporterar al-Quds som fått uppgiften från ett brev vars avsändare säger sig vara al-Qaida. Ingen kunde igår avgöra om det var äkta.

Annons
Annons
Annons