Annons

Spänd väntan på Trump - Polisen vill ta krafttag mot skjutningar

Ett Davosmöte som inte liknar något annat. Från tisdag till fredag kommande vecka samlas världens globala elit bland alptopparna i Schweiz. Överraskande nog deltar president Donald Trump, och för första gången ska mötet ledas av enbart kvinnor.

Samtidigt, ett år efter Donald Trump svors in som president, skakas USA av en ordentlig skuldkris. Statskassan är snart tom och enligt presidenten kan han tvingas stänga federala myndigheter redan i helgen.

På några månaders sikt hotar även inställda betalningar, vilket skulle kunna slå hårt mot förtroendet för USA på finansmarknaden.

I Sverige har den gångna veckan handlat mycket om våldet i förorterna och ett antal skjutningar och explosioner vid polishus. Under 2017 drabbades Sverige av 43 dödsskjutningar. Det nya året har inte börjat mycket bättre.

– Det är svårt att eliminera mord helt och hållet, men vi måste få ner nivåerna betydligt, säger rikspolischefen Dan Eliasson.

Efter två års väntan fick äntligen sjuårige Rodan i Borås återförenas med sin syriska mamma Nazi. Det var kriget i Syrien hösten 2015 som gjorde att Rodan med pappa Khaled Swirakly flydde till Borås. Men mamma Nazi och de två syskonen blev kvar.

SvD har följt familjen ända sedan den 27 oktober 2015 – då räddades Rodan och Khaled Swirakly i sista stund på Medelhavet av Gula båtarna. I veckan följde vi dem på den stora återföreningen, från syriska gränsen till Arlanda där familjen äntligen kunde återförenas.

Fortsatt trevlig söndagskväll.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons