Annons

Jag försvinner i mörkretSpanaren gick vilse – sedan greps mördaren

Amerikanskt rättsväsende arbetar just nu med fallet Joseph James DeAngelo. Nästa gång han förväntas ställas inför rätten i Sacramento är på onsdag den 10 april.
Amerikanskt rättsväsende arbetar just nu med fallet Joseph James DeAngelo. Nästa gång han förväntas ställas inför rätten i Sacramento är på onsdag den 10 april. Foto: Paul Kitagaki Jr/TT

Michelle McNamara använde all sin vakna tid åt att försöka lösa fallet med ”Golden State Killer”. Mördaren och våldtäktsmannen visar sig vara en före detta polis. Kriminalfallet, som just nu är uppe i rätten, är skakande och spännande – men boken om det lyckas inte ge något psykologiskt djup åt gärningsmannen.

Under strecket
Publicerad

Michelle McNamara.

Foto: Robin von SwankBild 1 av 1

Med förord av Gillian Flynn och på rekommendation av Stephen King sägs ”Jag försvinner i mörkret” vara ett måste för alla deckarförfattare. Verkligheten överträffar dikten, som det brukar heta, och här har vi två sanna historier som väver sig samman.

Den ena som ”förvinner i mörkret” är frilansskribenten, bloggaren och kändishustrun Michelle McNamara, som dog 2016 till följd av hjärtfel, överdosering av läkemedel och ett kanske inte alldeles hälsosamt liv. McNamara arbetade all sin vakna tid med en laptop i knäet för att lösa det ouppklarade fallet med ”Golden State killer”. Hennes metod var oändliga kartläggningar och byteshandel med andra privatspanare – och att publicera framsteg och bakslag på sin blogg ”True crime diary”.

Annons
Annons
Annons