X
Annons
X
Recension

Spagetti-Lars, var är du? Spagetti-Lars, var är du? (Länsteatern Örebro)

På barnscenerna i vår gestaltas ofta svåra ämnen som separation, saknad, åldrande (!) och död. Men det finns också föreställningar vilkas främsta syfte är att underhålla publiken och svara mot barns behov av det befriande skrattet. Under våren huserar Westbergs teater & nöje på Boulevardteatern mellan turnéerna och varvar flera barnpjäser på repertoaren.

Länsteatern i Örebro söker en annan väg för att roa barnpubliken, med Spagetti-Lars, var är du? - en
komedi om vuxna för barn (från 7 år). Humor kan fungera som skyddsmekanism för det som skrämmer och som strategi för att bemästra ångest. Historien om Spagetti-Lars använder sig av humorn för att gestalta ensamhet och rädslan inför både sitt eget och andras sällskap, men berör också teman som normalitet och vänskapens villkor.
Spagetti-Lars, som Linus Lindman gör till en fumlig och räddhågsen drömmare, flyr till en öde ö i Hjälmaren utrustad med en gitarr och en säck spagetti för att njuta ensamheten, men blir störd av Klara och Signe som lidit skeppsbrott. Den kaxigt skrajsna Klara spelas av Henrietta Helldin och Veronica Björnstrands klatschiga Signe levererar en outsinlig svada av ordspråk, förnumstiga klyschor, synonymer, ordvitsar, diktrader och ännu fler ordspråk.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X