DjävulsnyckelnSpäckad med klichéer och illa dolt klassförakt

Charlotta von Zweigbergk är journalist och författare. ”Fattigfällan” (2016) nominerades till Augustpriset.
Charlotta von Zweigbergk är journalist och författare. ”Fattigfällan” (2016) nominerades till Augustpriset. Foto: Foto: Anna Drvnik

Charlotta von Zweigbergks roman inleds som en kärlekshistoria. ”Eftersom den enbart filtreras genom vreden som följer på uppbrottet blir den varken trovärdig eller engagerande”, skriver Måns Wadensjö.

Under strecket
Publicerad
Annons

Som recensent är det alltid tråkigt att upptäcka att den bok man läser inte håller måttet. Det är tyvärr fallet med Charlotta von Zweigbergks nya roman ”Djävulsnyckeln”, och ibland är det lika bra att lägga korten på bordet med en gång: Detta är inte en bra bok. Det är till och med en mycket dålig bok.

Den handlar om Minna, en frilansande kulturarbetare med hund, vänner och barnbarn som pendlar mellan Storstan och sitt torp i Medby. Där träffar hon och blir gradvis förälskad i Kenny, som driver ett eget företag i borrbranschen och liksom hon är frånskild med barn och barnbarn. Till en början uppvaktar han henne intensivt, och efter ett par vändor med komplikationer blir de ihop.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons