Sov gott i Mexiko

Under strecket
Publicerad
PLAYA DE MEDIA LUNA, ISLA MUJERES

Playa da Media Luna är ett trevligt hotell på promenadavstånd från det så kallade down town Isla Mujeres. 

Standardrummen är ganska små men alla har balkong eller terrass och luftkonditionering. I priset ingår kontinental frukost. Den som vill bo lite större väljer bungalow eller svit med jacuzzi. Av någon anledning är det väldigt populärt med jacuzzi på balkongen på hotell i Mexiko.

Hotellet har pool och fin utsikt över havet. Priser från 240 kr i lågsäsong (rustic room, i den äldre delen och utan frukost) till ca 1500 kr (jacuzzisvit) i högsäsong.

 www.playamedialuna.com

PLAYA DE MEDIA LUNA, ISLA MUJERES Playa da Media Luna är ett trevligt hotell på promenadavstånd från det så kallade down town Isla Mujeres. Standardrummen är ganska små men alla har balkong eller terrass och luftkonditionering. I priset ingår kontinental frukost. Den som vill bo lite större väljer bungalow eller svit med jacuzzi. Av någon anledning är det väldigt populärt med jacuzzi på balkongen på hotell i Mexiko. Hotellet har pool och fin utsikt över havet. Priser från 240 kr i lågsäsong (rustic room, i den äldre delen och utan frukost) till ca 1500 kr (jacuzzisvit) i högsäsong. www.playamedialuna.com

Foto: KARIN GRIP
MEZZANINE, TOLUM


Mezzanine är ett litet barnfritt hotell i Tulum med endast nio rum. Trevligt, rent och snyggt precis vid stranden och i ett skönt hotellområde med många sitt-/liggplatser i sol och skugga. 

Den lilla poolen lockar inte direkt till någon simtur, hellre då ett dopp i det turkosa havet. Stranden nedanför är populär bland lokalbefolkningen. 

Baren med havsutsikt drar folk efter en dag i solen. Här finns också en restaurang som serverar thaimat. Den aktiva gästen kan via hotellet boka kurs i salsa, kitesurfing, dykning samt fisketurer.

Ett dubbelrum utan utsikt kostar från 1000 kr i lågsäsong (sept–nov) till ca 1800 kr i högsäsong.

 www.mezzaninetulum.com

MEZZANINE, TOLUM Mezzanine är ett litet barnfritt hotell i Tulum med endast nio rum. Trevligt, rent och snyggt precis vid stranden och i ett skönt hotellområde med många sitt-/liggplatser i sol och skugga. Den lilla poolen lockar inte direkt till någon simtur, hellre då ett dopp i det turkosa havet. Stranden nedanför är populär bland lokalbefolkningen. Baren med havsutsikt drar folk efter en dag i solen. Här finns också en restaurang som serverar thaimat. Den aktiva gästen kan via hotellet boka kurs i salsa, kitesurfing, dykning samt fisketurer. Ett dubbelrum utan utsikt kostar från 1000 kr i lågsäsong (sept–nov) till ca 1800 kr i högsäsong. www.mezzaninetulum.com

Foto: KARIN GRIP
VILLA PARAISO DEL MARA, ISLA HOLBOX 

Villa Paraiso del mar är ett något större hotell på Holbox med 58 rum, juniorsviter för två eller fyra, samt mastersviter. Rummen ligger i separata hus med basttak, och fyra till sex rum per byggnad. Alla rum har balkong eller terrass. De högst upp i husen, på tredje våningen, har en något besvärlig spiraltrappa upp. Trevlig öppen stor lobby/lounge med soffor, fåtöljer och möjlighet till internet. 

I priset ingår god och rejäl frukostbuffé, men det går även att få hel- eller halvpension.

Prisexempel, juniorsvit en vecka i slutet av mars 940 kr/natt. Mastersvit 1370 kr. I juni är priset 670 respektive 1150 kr. En vecka på Villa Paraiso del mar med Fritidsresor kostar från 12148 kr.

 www.holbox-island.com

VILLA PARAISO DEL MARA, ISLA HOLBOX Villa Paraiso del mar är ett något större hotell på Holbox med 58 rum, juniorsviter för två eller fyra, samt mastersviter. Rummen ligger i separata hus med basttak, och fyra till sex rum per byggnad. Alla rum har balkong eller terrass. De högst upp i husen, på tredje våningen, har en något besvärlig spiraltrappa upp. Trevlig öppen stor lobby/lounge med soffor, fåtöljer och möjlighet till internet. I priset ingår god och rejäl frukostbuffé, men det går även att få hel- eller halvpension. Prisexempel, juniorsvit en vecka i slutet av mars 940 kr/natt. Mastersvit 1370 kr. I juni är priset 670 respektive 1150 kr. En vecka på Villa Paraiso del mar med Fritidsresor kostar från 12148 kr. www.holbox-island.com

Foto: KARIN GRIP
CASA LAS TORTUGAS, ISLA HOLBOX

En holländare och en italienska driver det miljövänliga fina hotellet Casa las Tortugas vid stranden på Isla Holbox. Det har spa och yogaklasser, liksom skön familjär stämning och trevlig restaurang med en meny som till största del bygger på ekologiska råvaror. Fin pool som renas med salt och inte klor. På stranden finns solsängar.

De 21 rummen är olika inredda och några har terrass eller balkong. Amerikansk frukost med hembakt bröd ingår i priset.

Standarddubbelrum kostar cirka 600–850, svit med havsutsikt 1100–1550 kr. En vecka här kostar 12448 kr med Fritidsresor.

 www.holboxcasalastortugas.com

CASA LAS TORTUGAS, ISLA HOLBOX En holländare och en italienska driver det miljövänliga fina hotellet Casa las Tortugas vid stranden på Isla Holbox. Det har spa och yogaklasser, liksom skön familjär stämning och trevlig restaurang med en meny som till största del bygger på ekologiska råvaror. Fin pool som renas med salt och inte klor. På stranden finns solsängar. De 21 rummen är olika inredda och några har terrass eller balkong. Amerikansk frukost med hembakt bröd ingår i priset. Standarddubbelrum kostar cirka 600–850, svit med havsutsikt 1100–1550 kr. En vecka här kostar 12448 kr med Fritidsresor. www.holboxcasalastortugas.com

Foto: KARIN GRIP
VILLA ROLANDI, ISLA MUJERES

En taxiresa, en cykeltur eller cirka 20 minuter med golfbil krävs för att komma till Villa Rolandi. Lite avskilt från Isla Mujeres centrum ligger detta fina och lyxiga hotell med egen strand. 

Alla rum har balkong eller terrass med utomhusjacuzzi och utsikt över havet. Lugnt och trivsamt poolområde med två pooler. 

Trevlig restaurang som serverar italiensk/mexikansk mat.
En natt i juniorsvit kostar runt 2400 kr. En vecka (resande och boende) i mars på Villa Rolandi med Fritidsresor kostar ca 17500 kr per person.

 www.villarolandi.com

VILLA ROLANDI, ISLA MUJERES En taxiresa, en cykeltur eller cirka 20 minuter med golfbil krävs för att komma till Villa Rolandi. Lite avskilt från Isla Mujeres centrum ligger detta fina och lyxiga hotell med egen strand. Alla rum har balkong eller terrass med utomhusjacuzzi och utsikt över havet. Lugnt och trivsamt poolområde med två pooler. Trevlig restaurang som serverar italiensk/mexikansk mat. En natt i juniorsvit kostar runt 2400 kr. En vecka (resande och boende) i mars på Villa Rolandi med Fritidsresor kostar ca 17500 kr per person. www.villarolandi.com

Foto: KARIN GRIP
HOTELL SECRETO, ISLA MUJERES

Granne med Playa da Media Luna ligger Hotell Secreto. Ingången är just så hemlig som namnet antyder – vi ringer på en klocka vid en smal dörr utan skylt. Hotellet har funnits i nio år, har fyra stjärnor och utnämndes 2011 till Mexico & Central America’s Leading boutique hotel av World travel awards.

Detta är boendet för den som gillar den vita sobra stilen. Hotellet har endast tolv rum, varav nio är juniorsviter, alla med balkong eller terrass med havsutsikt. Häftigast är poolen som ser ut att fortsätta ut mot havet.

Priser från 925 kr för standardrum i lågsäsong till cirka 2000 kr för en juniorsvit i högsäsong.

 www.hotelsecreto.com

HOTELL SECRETO, ISLA MUJERES Granne med Playa da Media Luna ligger Hotell Secreto. Ingången är just så hemlig som namnet antyder – vi ringer på en klocka vid en smal dörr utan skylt. Hotellet har funnits i nio år, har fyra stjärnor och utnämndes 2011 till Mexico & Central America’s Leading boutique hotel av World travel awards. Detta är boendet för den som gillar den vita sobra stilen. Hotellet har endast tolv rum, varav nio är juniorsviter, alla med balkong eller terrass med havsutsikt. Häftigast är poolen som ser ut att fortsätta ut mot havet. Priser från 925 kr för standardrum i lågsäsong till cirka 2000 kr för en juniorsvit i högsäsong. www.hotelsecreto.com

Foto: KARIN GRIP
LOS LIRIOS, TOLUM

Hotellet Los Lirios ligger vid Beach road, en bit bort från staden Tulum men fortfarande bara en kort taxiresa bort.

Inredningen är rätt trist och lite sliten, men okej för den som vill göra annat än att hänga på hotellet. Här finns sviter och dubbelrum, vissa med havsutsikt, andra med så kallad garden view. Alla rum är rymliga och har terrass eller balkong med utemöbler och hammock. 

Restaurangen har utsikt mot havet och serverar amerikansk frukost som är inkluderad i priset.

Det billigaste dubbelrummet kostar 850 kr i lågsäsong och ca 2300 kr i högsäsong. En vecka på Los Lirios kostar ca 11700 kr med Fritidsresor och från 11425 kr med Ving.

 www.loslirioshotel.com

LOS LIRIOS, TOLUM Hotellet Los Lirios ligger vid Beach road, en bit bort från staden Tulum men fortfarande bara en kort taxiresa bort. Inredningen är rätt trist och lite sliten, men okej för den som vill göra annat än att hänga på hotellet. Här finns sviter och dubbelrum, vissa med havsutsikt, andra med så kallad garden view. Alla rum är rymliga och har terrass eller balkong med utemöbler och hammock. Restaurangen har utsikt mot havet och serverar amerikansk frukost som är inkluderad i priset. Det billigaste dubbelrummet kostar 850 kr i lågsäsong och ca 2300 kr i högsäsong. En vecka på Los Lirios kostar ca 11700 kr med Fritidsresor och från 11425 kr med Ving. www.loslirioshotel.com

Foto: KARIN GRIP
HEMINGWAY ECO RESORT, TOLUM
Hemingway eco resort är ett bungalowhotell vid den mäktiga stranden i Tulum. Här finns 14 enkla, men rena och fina bungalows med färgglada möbler och utsikt över trädgård eller hav. Trevlig liten restaurang med främst italiensk mat.

Hotellet försöker vara ekologiskt och tar sin el från bland annat en solpanel och vindkraft, och elen sätts bara på när det är mörkt.

Hotellets namn förklaras med att den amerikanske författarens brorsdotter ska ha bott på platsen.

Priset för en bungalow närmast havet går från 1025 kr i lågsäsong till ca 2000 kr i högsäsong.

 www.hemingwaytulum.com

HEMINGWAY ECO RESORT, TOLUM Hemingway eco resort är ett bungalowhotell vid den mäktiga stranden i Tulum. Här finns 14 enkla, men rena och fina bungalows med färgglada möbler och utsikt över trädgård eller hav. Trevlig liten restaurang med främst italiensk mat. Hotellet försöker vara ekologiskt och tar sin el från bland annat en solpanel och vindkraft, och elen sätts bara på när det är mörkt. Hotellets namn förklaras med att den amerikanske författarens brorsdotter ska ha bott på platsen. Priset för en bungalow närmast havet går från 1025 kr i lågsäsong till ca 2000 kr i högsäsong. www.hemingwaytulum.com

Foto: KARIN GRIP
HOTEL MAWIMBI, ISLA HOLBOX
Hotel Mawimbi, granne med Casa las Tortugas, har bara nio rum och två bungalows. Precis som de flesta hotell på ön är de byggda i traditionell maya-stil med toppiga basttak. 

Mer avslappnat än så här kan det knappast bli. Rummen är enkla och inredda med mexikanska möbler, färgglatt kakel och textilier. Mycket är handgjort. 

På stranden finns en liten bar/restaurang där den kontinentala frukosten som ingår i rumspriset serveras. Dubbelrum med balkong mot trädgård eller havet kostar 580–860 kr. För en svit med utsikt mot havet får man betala 960–1340 kr.

 www.mawimbi.net

HOTEL MAWIMBI, ISLA HOLBOX Hotel Mawimbi, granne med Casa las Tortugas, har bara nio rum och två bungalows. Precis som de flesta hotell på ön är de byggda i traditionell maya-stil med toppiga basttak. Mer avslappnat än så här kan det knappast bli. Rummen är enkla och inredda med mexikanska möbler, färgglatt kakel och textilier. Mycket är handgjort. På stranden finns en liten bar/restaurang där den kontinentala frukosten som ingår i rumspriset serveras. Dubbelrum med balkong mot trädgård eller havet kostar 580–860 kr. För en svit med utsikt mot havet får man betala 960–1340 kr. www.mawimbi.net

Foto: KARIN GRIP
Ett av rummen på Los Lirios, Tolum

Ett av rummen på Los Lirios, Tolum

Foto: KARIN GRIP
Annons
Annons
Annons
Annons