Annons

South Thanet - valkrets som speglar brittiskt val

Britterna vet att det parti som vinner i valdistriktet South Thanet på Storbritanniens fattiga östkust oftast också bildat regering. I år ställer sju kandidater upp inför parlamentsvalet i maj. Bland dem en rikskänd komiker och det invandrarfientliga Ukips ledare Nigel Farage. Valet har redan splittrat och förvirrat stadsborna.

Publicerad

Kuststaden Ramsgate är en blandning av gamla viktorianska hus, ett-pundsbutiker, förbommade skyltfönster och små mysiga kaféer. Förfallet slog rot i staden på sextiotalet då britterna började åka utomlands på sina semestrar och landets kuststäder förlorade sitt levebröd. Nyligen har trenden börjat svänga. Londonbor flyttar närmare havet för att komma undan de höga hyrorna i huvudstaden, men Ramsgate är fortfarande en fattig stad.

– Jag älskar Nigel Farage, han låter inte som de andra politikerna, han låter som vi, säger Mary Brooke som kommit till fredagsmarknaden i centrum med sin man.

Mark ”Bez” Berry pratar med en Laboursupporter.

Foto: ÅSA WESTERLUND Bild 1 av 4

I valdistriktet South Thanet, i Kent i England, ställer Nigel Farage från UKIP upp som kandidat. Men inte bara han utan även bland andra komikern Al Murray och Nigel Askew som idag fick draghjäl från Bez från Happy Mondays. Nigel Askew, i förgrunden, och Mark ”Bez” Barry.

Foto: ÅSA WESTERLUND Bild 2 av 4

John Beany och Will Greaves tycker inte att man kan lite på politiker.

Foto: ÅSA WESTERLUND Bild 3 av 4

Michael och Beryl Parnham i South Thanet, tänker rösta på UKIP.

Foto: ÅSA WESTERLUND Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons
Annons