Soros nya drag: Blanka aktier och köpa guld

Efter en tids frånvaro har investeraren George Soros i år på allvar återvänt till marknaden. Den ungersk-amerikanske 85-åringen är känd som "mannen som knäckte Bank of England" och han anses även ha varit drivande i spekulationerna mot kronan 1992. Hans nuvarande drag är, enligt Wall Street Journal, att blanka amerikanska aktier och köpa guld.

Under strecket
Direkt
Publicerad
George Soros.

George Soros.

Foto: Mark Lennihan/AP
Annons

På senare år har George Soros huvudsakligen ägnat sig åt filantropi och politik – han är bland annat en av de större bidragsgivarna till Hillary Clintons presidentkampanj. Men i början av detta år förändrades något enligt Wall Street Journal, och George Soros har sedan dess tillbringat mer tid på kontoret för investeringsfonden Soros Fund Management.

George Soros har fortfarande en negativ syn på flera delar av ekonomin och hans framtidstro ska ha förmörkats ytterligare under det senaste halvåret, på grund av ekonomiska och politiska problem i Kina och Europa. I april deltog han i en paneldiskussion om Asien, där han också varnade för utvecklingen i Kina.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons