Annons
X
Annons
X

”Sorgligt att det blev så här”

Det blev ingen protest över domen mot punkbandet Pussy Riot vid kvällens match mellan AIK och CSKA Moskva. De AIK-supportrar som planerat protesten bestämde sig för att ställa in den efter hot.

– Men det kommer ju en returmatch, säger Magnus Brohult, en av initiativtagarna.

Foto: AP PHOTO/MISHA JAPARIDZE

Matchen i Europa League-kvalet mellan AIK och CSKA Moskva var ett gyllene tillfälle att visa sitt missnöje mot Pussy Riot-domen, tänkte Magnus Brohult och några andra AIK-supportrar.

I en debattartikel med rubriken ”I kväll ska vi AIK:are få Putin att skämmas”, som publicerades i Aftonbladet, uppmanade de supportrarna att skriva egna paroller och ropa ”Free Pussy Riot” för full hals.

Men efter interna konflikter och hot tvingades man i sista stund skrota planerna.

Annons
X

– Det fanns inte riktigt förutsättningar för att göra som vi hade planerat. Vi delade ut lite flygblad men det blev inte så mycket mer eftersom vi bedömde att hotbilden var alldeles för stark, säger Magnus Brohult efter matchen.

Aktionen hade man planerat sedan flera veckor tillbaka.

– Det var lite sorgligt att det skulle bli så här, men vi hoppas ju att det ska bli bättre resultat längre fram. Vi har haft kontakt med oppositionella grupper i Moskva som är intresserade av att köra det här, fortsätter han.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Bara runt hörnet väntar ett nytt tänkbart läge att protestera mot de ryska artisternas dom, menar han.

  – Det kommer ju en returmatch den 30:e. Vad det finns för förutsättningar inför den får vi se, ingenting är bestämt ännu.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: AP PHOTO/MISHA JAPARIDZE Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X