Sörenstam i ny Solheim-dispyt

En Solheim Cup-vecka börjar alltid med att alla är vänner och prat om hur roligt allt ska bli – men ju närmare söndag man kommer, ju mer tävlingsdjävlar kommer fram. Första dispyten denna gång var mellan Annika Sörenstam och USA:s kapten Juli Inkster.

– Jag ville bjuda in dem på Thanksgiving-middag, men de tackade nej. Så jag var lite upprörd över det, sade Juki Inkster till Golf Channel när hon fick möjlighet att förklara vad tjafset gick ut på.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Om vi inte riktigt tror det handlade om middagsplanerna, så är nästa gissning att det har med regeltolkningar att göra. Inkster tyckte att Sörenstam, som är Europalagets vicekapten, lämnade råd till spelarna när hon uppges ha bett dem inte prata så högt när de diskuterar bollbanor, medan Sörenstam tyckte – gissningsvis – att det inte är att betrakta som ett råd. En vicekapten får enligt reglerna inte komma med råd till spelarna.

De fäktades vilt med armarna och på tv-bilderna, som var utan ljud, verkade en del av de inblandade vara riktigt upprörda.

Annons
Annons
Annons