Soran Ismail talar ut om anklagelserna

Komikern Soran Ismail är föremål för en dokumentär där han får ge sitt perspektiv på att ha blivit anklagad för våldtäkt. Pressbild.
Komikern Soran Ismail är föremål för en dokumentär där han får ge sitt perspektiv på att ha blivit anklagad för våldtäkt. Pressbild. Foto: SVT

Komikern Soran Ismail talar ut om anklagelserna mot honom och livet efter metoo i en ny dokumentär. ”Det är en historia om hans situation ur hans perspektiv”, säger Helena Olsson, beställare på SVT.

Under strecket
Publicerad
Annons

Soran Ismail anklagades för våldtäkt 2017 och har frivilligt valt att hålla låg profil offentligt sedan dess. Nu talar han ut och får ge sitt perspektiv, även om dokumentären ”Persona non grata” inte undersöker sanningshalten i anklagelserna.

– Vi går inte in i skuldfrågan, det tycker jag är viktigt att poängtera. Det finns ingen ambition att skuldbelägga eller rentvå. Vi har erbjudit de kvinnor som anmälde honom att medverka om de hade velat, men de har tackat nej eller avstått från att svara. Det är en historia om hans situation ur hans perspektiv, säger Helena Olsson på SVT.

Annons
Annons
Annons