Annons

Sopstrejken i Stockholm kan utvidgas

Jan Spanedal, som är fackklubbsordförande för Transport på företaget RenoNorden, informerar sina kollegor då Stockholms sopåkare på onsdagsmorgonen gick ut i vild strejk för att protestera mot det nya lönesystemet som arbetsgivaren Reno Norden vill införa. Arkivbild
Jan Spanedal, som är fackklubbsordförande för Transport på företaget RenoNorden, informerar sina kollegor då Stockholms sopåkare på onsdagsmorgonen gick ut i vild strejk för att protestera mot det nya lönesystemet som arbetsgivaren Reno Norden vill införa. Arkivbild Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sophämtarna i Stockholm fortsätter att strejka och den vilda strejken är nu inne på sin sjätte dag. Det finns också signaler om att strejken kan utvidgas.

Under strecket
TT
Publicerad

– Det är fortfarande vild strejk hos Reno Norden och vi är tyvärr inte i ikapp efter helgen trots att vi har kört med olika resurser och förstärkning hela helgen dygnet runt, säger Katarina Johansson, enhetschef på Stockholm vatten och avfall.

– Men det blir också den här problematiken med ny personal, man ska hitta och komma in överallt och trots att vi har nycklar är de inte identifierade just nu, säger hon och syftar på att de nycklar den nya personalen har tillgång till inte är märkta som de nycklar de strejkande normalt använder.

Annons
Annons
Annons