Annons
X
Annons
X

Sony på lägsta nivån sedan 1980

Den japanska elektronikjätten Sony fick se aktien rasa med mer än 7 procent på fredagen, sedan bolaget dagen före redovisat en rekordstor förlust på motsvarande cirka 39 miljarder kronor. Kursen ligger nu på den lägsta nivån sedan september 1980.

Av Reuters, TT
[object Object]
Den 1 april tar Kazuo Hirai över som koncernchef för krisdrabbade Sony. Howard Stringer (överst till höger) som lett Sony sedan 2005 kommer att fortsätta som styrelseordförande. Problemen för Sony har hopat sig under de senaste åren. Ett av dem; hackerattacken mot bolagets nätbaserade spelplattform Playstation network ledde till att 80 miljoner användare stängdes av samtidigt som varumärket fick sig ännu en törn. Hirais uppdrag blir att ta fram nya innovativa produkter som kan utmana Apples och Googles. Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS

Sony hävdar att resultatet under innevarande räkenskapsår ska vändas till vinst, men aktieplacerarna misströstar. En handlare på en amerikansk bank säger till Reuters att det inte finns några skäl alls att köpa Sony-aktien.

Tokyo TT-Reuters

Annons
X
Annons
Annons
X

Den 1 april tar Kazuo Hirai över som koncernchef för krisdrabbade Sony. Howard Stringer (överst till höger) som lett Sony sedan 2005 kommer att fortsätta som styrelseordförande. Problemen för Sony har hopat sig under de senaste åren. Ett av dem; hackerattacken mot bolagets nätbaserade spelplattform Playstation network ledde till att 80 miljoner användare stängdes av samtidigt som varumärket fick sig ännu en törn. Hirais uppdrag blir att ta fram nya innovativa produkter som kan utmana Apples och Googles.

Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X