Annons
X
Annons
X

Sönerna tar över i EF

Philip Hult är ny ordförande i EF. Samtidigt har tidigare vd och styrelseordförande Louise Julian helt lämnat sin operativa roll i språkjätten.

– Phlip Hult är ny ordförande sedan i somras och Louise Julian har idag kvar en styrelsepost, bekräftar EF:s pressansvariga Åsa Lundström för E24.

Därmed hann Louise Julian sitta ett drygt år på ordförandeposten, som hon övertog från EF:s grundare Bertil Hult. När hon tog över posten var det något av en överraskning, eftersom sonen Philip Hult ett drygt år innan sagt sig i en intervju med Dagens Industri vara redo att ta klubban när fadern skulle välja att dra sig tillbaka.

Louise Julian finns inte heller kvar som vd i något av EF:s tre stora delbolag och enligt Åsa Lundström lämnade hon den operativa rollen för närmare ett år sedan. Idag leds istället två av bolagen utav Bertil Hults söner Alex Hult och Phliip Hult. Skiftena har skett i tysthet utav EF.

Annons
X

– Alex Hult är vd för utbildnings- och kulturresor och Philip Hult leder de lokala skolorna i Asien, säger Åsa Lundström.

Louise Julian tillträdde posten som vd för EF 2002 och har funnits i språkbolaget sedan 1985. Hon utnämndes 2004 till Årets Mäktigaste Affärskvinna av Veckans Affärer 2004.

EF har alltid valtatt hålla sina resultat hemliga, men enligt siffror från DI omsatte bolaget 2007 40 miljarder kronor.

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X