X
Annons
X

Sonen: Fanns lås överallt

Ariel Castro hade lås på dörrarna till källaren, vinden och garaget, berättar hans son Anthony för tidningen Daily Mail sedan tre kvinnorna räddats efter att i tio år varit inlåsta i huset i Cleveland, USA,

– Dit fick vi inte gå, säger han.

Anthony Castro hävdar att han inte hade en aning om att kvinnorna hölls fångna i huset. Han säger att fadern så sent som i april frågade honom om han trodde att man någonsin skulle hitta Amanda Berry.

När sonen svarade att ha trodde att Berry antagligen var död eftersom hon varit borta så länge sade fadern:

Tekniker arbetar utanför huset i Cleveland där kvinnorna hölls fångna.

Foto: AP Bild 1 av 23

Ariel Castro i domstolen.

Foto: AP Bild 2 av 23

Vid 14.30-tiden svensk tid deltog Ariel Castro i en kort domstolsförhandling i Cleveland. Han såg trött och ovårdad ut och tittade ner i golvet när en representant för åklagarmyndigheten läste upp anklagelserna mot honom.

Foto: BBC Bild 3 av 23

Ballonger och skyltar utanför Amanda Berrys hem.

Foto: AP Bild 4 av 23

Polisen forstätter arbetet med att inhämta bevis från det avspärrade huset.

Foto: REUTERS Bild 5 av 23

En Jeep transporterades under tisdagen iväg från huset på 2207 Seymour Avenue i Cleveland.

Foto: TONY DEJAK/AP Bild 6 av 23

FBI-utredare bär ut bevismaterial från det avspärrade huset i Cleveland.

Foto: TONY DEJAK/AP Bild 7 av 23

FBI bär bort den söndersparkade dörren från huset där de tre kvinnorna satt fångna.

Foto: AP Bild 8 av 23

Poliser utanför huset där de saknade kvinnorna hittades.

Foto: AP PHOTO/PLAIN DEALER Bild 9 av 23

Den misstänkte kidnapparen Ariel Castro.

Foto: CLEVELAND POLICE DEPT/AP Bild 10 av 23

Tre kvinnor som befaras ha varit kidnappade i tio år eller mer har hittats vid liv, instängda i ett hus i Cleveland. En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena.

Foto: TONY DEJAK/AP Bild 11 av 23

Tre kvinnor som befaras ha varit kidnappade i tio år eller mer har hittats vid liv, instängda i ett hus i Cleveland. En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena.

Foto: TONY DEJAK/AP Bild 12 av 23

En bild från WOIO TV visar Amanda Berry (till höger) som återförenas med sin storasyster (till vänster).

Foto: WOIO TV/AP Bild 13 av 23

Tasheena Mitchell, kusin till Amanda Berry, gläds utanför MetroHealth Medical Center i Cleveland. Enligt biträdande polischefen i Cleveland, Ed Tomba, har kvinnorna troligen hållits fångna i huset sedan de försvann.

Foto: GUS CHAN/AP Bild 14 av 23

Tre kvinnor som befaras ha varit kidnappade i tio år eller mer har hittats vid liv, instängda i ett hus i Cleveland. En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena. Här syns en efterlysning angående Gina DeJesus som har varit saknad sedan 2004.

Foto: AP Bild 15 av 23

Mars 2004, Felix DeJesus håller upp en bild på sin försvunna dotter bredvid minnesväggen i sitt vardagsrum. De tre kvinnorna kidnappades vid olika tillfällen. Amanda Berry var 16 år när hon försvann 2003. Året därpå var den 14-åriga Gina DeJesus borta. Hon sågs senast på väg hem från skolan. Den tredje kvinnan, Michele Knight, har saknats sedan 2002 då hon var 20 år.

Foto: TONY DEJAK/AP Bild 16 av 23

Under årens lopp har datorgenererade bilder tagits fram för att försöka visa de försvunna flickorna i sin nuvarande ålder. Här är det Amanda Marie Berry som avbildas som 26-åring och Georgina Lynn Dejesus som 19-åring.

Foto: REUTERS Bild 17 av 23

Amanda Berry (till vänster) var 16 år när hon försvann 2003. Året därpå var den 14-åriga Gina DeJesus borta. Hon sågs senast på väg hem från skolan.

Foto: REUTERS Bild 18 av 23

En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena. Enligt Reuters arbetar han som chaufför för de kommunala skolbussarna i Cleveland. Efter att polisen talat med de tre kvinnorna greps också mannens två bröder.

Foto: AP Bild 19 av 23

Grannen Chales Ramsey, som undsatte kvinnorna, sade att Amanda Berry förtvivlat försökte ta sig ut ur huset. Han gick upp på verandan och försökte få upp dörren. När det inte gick sparkade han in en dörrspegel och hon klättrade ut med en liten flicka i famnen, berättade han för ABC:s lokalredaktion.

Foto: SCOTT SHAW/AP Bild 20 av 23

Utredare arbetar utanför huset där de tre kvinnorna hittades. Vittnen talar om att flera barn syntes i huset när räddningsaktionen tog fart, men de uppgifterna har inte kommenterats av polisen.

Foto: MARK DUNCAN/AP Bild 21 av 23

Polisen och FBI arbetar på gatan utanför huset i Cleveland. Tremont har drabbats hårt av ekonomiska nedgångar sedan 1980-talet. De senaste åren har stadsdelen börjat bli trendig och populär igen, men kvarteren där kvinnorna hittades är fortfarande nedgånget.

Foto: MARK DUNCAN/AP Bild 22 av 23

Polisen genomsöker huset där kvinnorna hittades. Det är en trävilla från 1890-talet i Tremont i centrala Cleveland. En kvinna som bor mitt emot det hus där de tre var fångna säger till CNN att ingen någonsin sett dem.

Foto: SCOTT SHAW/AP Bild 23 av 23
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X