Annons

Sondheims musikalsatir uppdateras med REA-gänget

Dag Franzén, chef för Gotlandsmusiken ,Erik Skagerfält, musiker och producent, Thomas Sundström, regissör och chef för Länsteatern på Gotland, samt dirigenten Bo Wannefors.
Dag Franzén, chef för Gotlandsmusiken ,Erik Skagerfält, musiker och producent, Thomas Sundström, regissör och chef för Länsteatern på Gotland, samt dirigenten Bo Wannefors. Foto: Matilda Stenström

Stephen Sondheims komiska och samhällskritiska musikal ”Underjorden tur & retur” får Sverigepremiär i Visby den 12 oktober med delar av REA-gänget.

Publicerad

Gotlandsmusiken och Länsteatern på Gotland står bakom den stora uppsättningen, som baseras på musikalen ”Frogs” av Stephen Sondheim, Burt Shelove och Nathan Lane. Den bygger på den antika grekiska komedin ”Grodorna” av Aristofanes där teaterguden Dionysosf örtvivlar över den grekiska tragedins tillstånd och har bestämt sig för att bege sig till Hades för att hämta tillbaka den avlidne Euripides. I regissören Thomas Sundströms översättning har de elaka grodorna, som försöker stoppa projektet, förvandlats till nättroll, fake news och vår tids politiker.

Urpremiären för den satiriska musikalen ägde rum vid Yale University i USA 1974 med bland andra Sigourney Weaver och Meryl Streep i rollerna. I Visby görs huvudrollerna av Janne Åström, Andreas Nilsson och Babben Larsson. Dessutom medverkar Gotlandsmusiken och stråkmusiker från Camerata Nordica, kör, dansare och skådespelare.

Annons
Annons
Annons