Söndagsderby på försök

För första gången på nära tio år kommer ett allsvenskt stockholmsderby att spelas på en söndag. Enligt det preliminära förslag som lagts fram, och som ska spikas på onsdag, spelas AIK–Hammarby klockan 17 den 31 maj.

–Vi ser positivt på söndags­derbyn. Det ger oss möjlighet att nå fler publikgrupper, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink.

Under strecket
Publicerad
Polisens insatser är stora runt Stockholmsderbyn.

Polisens insatser är stora runt Stockholmsderbyn.

Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Annons

Under de senaste åren har Stockholmsderbyn närmast undantagslöst avgjorts på vardagkvällar. Men i takt med att upprepade bråk och våldsamheter gjort derbyfesterna till högriskmatcher har flera röster höjts för att byta matchtid. Mats Vangstad, polismästare vid Stockholmspolisens operativa avdelning och Madeleine Sjöstedt (fp), kultur- och idrottsborgarråd i Stockholm, har båda givit sitt stöd till planerna.

–Vi skulle gärna se en möjlighet att spela vår hemmamatch mot AIK, som går väldigt sent i höst, på en söndag. Man skulle kunna tänka sig att bygga ut derbyt med olika event och kringaktiviteter som kan locka andra publikgrupper, säger Urban Rybrink.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons