X
Annons
X

Sommarpicknick

Snipp, snapp, snut så var skolterminen slut. Ett helt långt sommarlov väntar. Det är värt att fira med ett kalas. Tina Hellberg bjuder på rätter att njuta i bersån. Recept Tina Hellberg Foto Tor Johnsson Vintips Mikael Mölstad.

1/5

Studenttårta.

Foto: TOR JOHANSSON
2/5

Jordgubbsmilkshake med marshmallows.

Foto: TOR JOHANSSON
3/5

Hamburgare med haloumi och fruktsalsa

Foto: TOR JOHANSSON
4/5

Mozzarella- och tomatspett.

Foto: TOR JOHANSSON
5/5

Studenttårta

Cirka 12 bitar. Den tjocka vita marängglasyren är söt men lätt och smaken av citron, blåbär och ingefära är perfekta kontraster. Om det blir marängglasyr över kan den sparas och användas senare eller frysas. Det är också gott att använda denna glasyr på glass. Då bränner man av marängen med en gasbrännare.
Till receptet

Vintips: Asti Martini, 69 kr, Italien, 7706, mousserande sött.

Mozzarella- och tomatspett

10 spett.
Till receptet

Annons
X

Hamburgare med haloumi och fruktsalsa

4 hamburgare. Den som vill tar även en sås på tex crème fraiche, salt, peppar och lite chilisås eller en dijonaise till hamburgaren.
Till receptet

Vintips: Leth’s Have Pink Zweigelt Rosé, 79 kr, Österrike, 2261.

Jordgubbsmilkshake med marshmallows

4 glas.
Till receptet

Läs även

Annons
X
Annons
X

Studenttårta.

Foto: TOR JOHANSSON Bild 1 av 8

Jordgubbsmilkshake med marshmallows.

Foto: TOR JOHANSSON Bild 2 av 8

Hamburgare med haloumi och fruktsalsa

Foto: TOR JOHANSSON Bild 3 av 8

Mozzarella- och tomatspett.

Foto: TOR JOHANSSON Bild 4 av 8
Bild 5 av 8
Bild 6 av 8
Bild 7 av 8
Bild 8 av 8
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X