Sommarkrogar runt om i Sverige: ”Trivsel och lyx”

Foto: Boo Natur/Strand Hotel/Lilla Bjers

Sverige är fullt av sommaröppna krogar. Dessvärre är kvaliteten på mat, men också miljö skiftande. SvD:s Mikael Mölstad guidar till tolv sommarkrogar som bjuder på något extra både vad gäller miljö, stämning och gastronomi.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Högklassig gastronomi på Oaxen Slip.

Foto: Oaxen Slip

Ekologiskt är temat på Lilla Bjers.

Foto: Lilla Bjers

På Krakas krog kan man också övernatta.

Foto: Mikael Mölstad

Hotell Borgholm har ny ägare.

Foto: Lisa Lindqvist Liljedahl

Mat, dryck och spa på Karlaby Kro.

Foto: Karlaby Kro

Vacker utsikt på Strand hotell.

Foto: Strand Hotel

Uteserveringen till Talldungens gårdshotell.

Foto: Oskar Falck

Egetproducerat vin och gourmetkrog på Restaurang Äng.

Foto: Mikael Mölstad

Roliga twister på Skärets krog.

Foto: Skäret krog
Foto: Skäret krog

Avsmakningsmenyer finns att tillgå på Boo Natur.

Foto: Boo Natur
Foto: Boo Natur

Lokal kokkonst på Hävvi i Glen.

Foto: Hävvi

Hemmagastronomi bjuder på krog med bar och bageri.

Foto: Tomas Bergman

Simon Lati

Foto: Tomas Bergman
Annons

Bara några stenkast från åkattraktionernas larm på Gröna Lund finns en annan värld. I det om –och tillbyggda gamla slipskjulet vid Beckholmen bjuds på högklassig gastronomi och en fantastisk stämning med en dryckeslista i världsklass.

Här gör paret Magnus Ek och Agneta Green sin egen tolkning av nordisk bistromat i rätter som gärna kan delas. De båda driver också sin tvåstjärniga krog i samma byggnad vilket garanterar att inget lämnas åt slumpen även på Slipen – även om priserna och stjärnambitionerna är betydligt lägre.

Annons
Annons
Annons