SvD Perfect Guide
Annons

Sommarens snyggaste solglasögon

Text: SvD Perfect Guide - 29 maj 2018
Foto: TT

Sommaren är här och med det jakten på de perfekta solglasögonen. Klassiska Rayban Wayfair som vi sett på Bob Dylan och John F. Kennedy? Den smala 90-talsbågen som bärs av alla från Bella Hadid till Kendall Jenner? Eller den rektangulära 70-talsmodellen som vi ser på allt fler rockhipsters?

Vi har scannat nyhetsflödet och hittat allt från brittiska prinsessor i sportbågar till akademiledamöter i futuristiska retroglasögon. Låt oss ta en närmare titt!

Foto: TT

Trots krisen i Svenska Akademien: Horace Engdahl lyckas behålla stilen i ett par runda solglasögon som tycks vara hämtade från Oliver Peoples retrokollektion.

Annons
Annons

När prinsessan Anne, dotter till drottning Elizabeth, besökte Chelsea Flower Show bar hon ett par Giro d'Italia-inspirerade sportglasögon från Adidas.

Franska presidentfrun Brigitte Macron i nästintill heltransparenta glas. Piggt och modernt.

”Ja, jag bär ett par sköldpaddemönstrade Persol, so what?”. Kanadas premiärminister Justin Trudeau möter sommaren på hemmaplan.

Christine Lagarde, direktör för IMF, förädlar sommarens trend med smala solglasögon. Här i en sober look för den mogna modeikonen.

Annons