X
Annons
X

Sommarens hetaste storstäder

Svenskarna längtar till storstäderna i sommar dit bokningarna ökat rejält. Allra hetast är favoriten Barcelona, Lissabon är en populär uppstickare och Zlatan lockar svenska fans till Nice.

Barcelona, Nice och Lissabon tillhör svenskarnas favoriter i sommar.
Barcelona, Nice och Lissabon tillhör svenskarnas favoriter i sommar. Foto: Colourbox/TT

**Barcelona är en **klassisk semesterdestination och inför den här sommaren har bokningarna ökat med 24 procent, jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från Ticket.

– Barcelona är verkligen fantastiskt hett i sommar. Det är tydligt att det hör ihop med att man vill ha mycket att göra på semestern. Stranden, shopping, äta tapas på kvällen – Barcelona är ett perfekt resmål på det sättet att man kan få allt, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket om Barcelonas ökning.

Tvåa på listan är London, dit shoppingsugna svenskar lockas av det låga pundet.

Annons
X

– Direkt när det blir snack om att pundet är lågt ser vi att London går upp, säger hon.

**Tredjeplatsen plockade Nice **hem, och där märks en Zlatan-effekt – det är många svenskar som vill se Sverige i fotbolls-EM. Den stora bubblaren på årets lista är Lissabon, en stad som trendar bland svenskarna i år. Tidigare år har resandet begränsats tid, till stor del på grund av dåliga förbindelser.

– Men nu struntar svenskarna i det, och reser ändå. Det är väldigt roligt, Lissabon är en fantastisk stad med mycket spännande att erbjuda, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Barcelona, Nice och Lissabon tillhör svenskarnas favoriter i sommar.

Foto: Colourbox/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X