Annons

Sommarens hetaste storstäder

Svenskarna längtar till storstäderna i sommar dit bokningarna ökat rejält. Allra hetast är favoriten Barcelona, Lissabon är en populär uppstickare och Zlatan lockar svenska fans till Nice.

Under strecket
Publicerad
Barcelona, Nice och Lissabon tillhör svenskarnas favoriter i sommar.
Barcelona, Nice och Lissabon tillhör svenskarnas favoriter i sommar. Foto: Colourbox/TT

**Barcelona är en **klassisk semesterdestination och inför den här sommaren har bokningarna ökat med 24 procent, jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från Ticket.

– Barcelona är verkligen fantastiskt hett i sommar. Det är tydligt att det hör ihop med att man vill ha mycket att göra på semestern. Stranden, shopping, äta tapas på kvällen – Barcelona är ett perfekt resmål på det sättet att man kan få allt, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket om Barcelonas ökning.

Tvåa på listan är London, dit shoppingsugna svenskar lockas av det låga pundet.

Annons

– Direkt när det blir snack om att pundet är lågt ser vi att London går upp, säger hon.

**Tredjeplatsen plockade Nice **hem, och där märks en Zlatan-effekt – det är många svenskar som vill se Sverige i fotbolls-EM. Den stora bubblaren på årets lista är Lissabon, en stad som trendar bland svenskarna i år. Tidigare år har resandet begränsats tid, till stor del på grund av dåliga förbindelser.

– Men nu struntar svenskarna i det, och reser ändå. Det är väldigt roligt, Lissabon är en fantastisk stad med mycket spännande att erbjuda, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Annons
Annons

Barcelona, Nice och Lissabon tillhör svenskarnas favoriter i sommar.

Foto: Colourbox/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons