Annons

Tove Lifvendahl:Som ur en handbok om terrorism

Förödelsen i St. Sebastian's Church, norr om Colombo, i Sri Lanka. Under söndagen blev mer än hundra människor dödade här, och hundratals skadade.
Förödelsen i St. Sebastian's Church, norr om Colombo, i Sri Lanka. Under söndagen blev mer än hundra människor dödade här, och hundratals skadade. Foto: Chamila Karunarathne / TT
Under strecket
Publicerad

Det är bara att erkänna: jag har hållit bilder och rapportering från Sri Lanka på armlängds avstånd. Registrerat det, ja. Mejlledes kontaktat en vän från Sri Lanka som bor i Singapore, men som befinner sig i Sri Lanka: han lever. Efter det betryggande beskedet har jag återgått till den lilla trygga, ombonade värld som påsklovet i några timmar till utgör.

Jag tittar i bildarkivet. Det finns flera bilder från St Sebastian’s Church. På alla bilder har takpannorna rasat in; kvar finns bara takstrukturen genom vilket ljuset silar. Blodstänk på väggarna. På de första bilderna ligger kroppar, somliga övertäckta. På de senare bilderna är kropparna bortburna och skynkena ligger kvar. Människor med signalgula väster syns röra sig i byggnaden.

Annons
Annons
Annons