Som man bäddarfår man ligga, Prahl

Under strecket
Publicerad
Annons

MALMÖ
De gamla välvda läktarfundamenten knakar i fogarna. På håll ser arenan ut som ett skitigt badkar. Det var fullsatt, festligt och med Uefa-mått mätt farligt på Malmö stadion när gästande IFK Göteborg via 2–1 tog med sig de tre poängen.
Det var i själva verket våldsammare på planen. Malmö FF:s Markus Rosenbergs avslutande överfall på Fredrik Risp hade platsat i hockeyfinalen.
Elektriciteten sägs hänga på en skör tråd. Det är bland annat därför som MFF inte får spela på sin väl intrampade hemmaplan om man som första svenska lag sedan Helsingborg 2000 skulle kvala in till det lukrativa gruppspelet i Champions League.
Uefa har betydligt högre krav vad gäller belysning, sittplatser och komfort. I går rymde inte pressläktaren två SvD-journalister. I ett vidare perspektiv bort från premiären är det naturligtvis en belastning att inte få spela hemma, hemma när storfrämmande kommer på besök. Är Köpenhamns Parken bästa alternativet?

När Djurgården två år i rad kom till korta mot Partizan Belgrad och Juventus skedde det på Råsunda, inte innanför de murriga murarna i hörnan Valhallavägen-Lidingövägen.
Inte bara butiksnamnet Prahls Guld & Juveler vid kanten av Gamla Kyrkogården här i rikets tredje stad varslar annars om en glimrande skånsk vardag. Malmö har genuiniteten och storleken. Kunde små kontinentala städer som franska Saint Etienne, italienska Parma och spanska Villareal göra sig namn i Europa, borde MFF – ensam på den lokala banan med hockeyn på dekis – kunna göra samma sak.
I väntan på icke krackelerad betong och lyskraftigare lux i strålkastarna kom mästarna till korta mot kompakta Blåvitt. Två hörnnickar – så var dagen förstörd. Men som man bäddar får man ligga. Tom Prahl bäddar säck genom att slänga ut Afonso på kanten. Lagets bäste spelare måste ges så många alternativ som möjligt. Centralt på mitten eller i anfallet.
Det senare alternativet kommer förmodligen gå ut över Niklas Skoog som från sektion F saluterades med ”ut med köttbullen” när han lämnade plats för Jon Inge Höiland, som märkligt nog var petad.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons