Annons

”Som att vara del i en gerillarörelse”

”Att vara trädgårdsnörd är ganska likt ett annat stort intresse - mitt yrke som samtalsterapeut. Att förstå och inse vad som behövs för att man ska trivas bättre med livet”, skriver en läsare.
”Att vara trädgårdsnörd är ganska likt ett annat stort intresse - mitt yrke som samtalsterapeut. Att förstå och inse vad som behövs för att man ska trivas bättre med livet”, skriver en läsare. Foto: AlexandraBengtsson

”Nu snart 80 år gammal är det en nåd att ännu få befinna mig i en riktning framåt, mot en vår som gör allting nytt”, skriver en läsare om varför hon odlar. En annan beskriver odlingen som att vara en del i en gerillarörelse.

Under strecket
Publicerad

”Odlandet är ett ständigt utforskande.”

Foto: AlexandraBengtsson

”Jag odlar i min villaträdgård för att det är liv”

Foto: Emma-Sofia Olsson / Svenska Dagbladet

”Det behöver inte vara en pandemi för att trädgården ska vara en härlig plats att tillbringa tid i - men i år har det verkligen varit underbart!”, skriver Malin om trädgården på Östermalm.

Foto: Privat

Grannarna får ta del av överskottet i trädgården.

Foto: AlexandraBengtsson

”Odlandet är ett ständigt utforskande.”

Foto: AlexandraBengtsson
”Odlandet är ett ständigt utforskande.”
”Odlandet är ett ständigt utforskande.” Foto: AlexandraBengtsson

Som 75- åring blev jag ägare till en kolonilott. Något av det bästa med att vara en odlare är att man då alltid har något att se fram emot. Odlandet rymmer drömmar och visioner, längtan och förhoppningar, lek med färg och form, ett ständigt utforskande helt enkelt.

Annons
Annons
Annons