”Som att välja mellan äpplen och päron”

Tio filmer att välja mellan när det gäller vem som ska få statyetten för bästa film. Det kommer inte att bli lätt för Oscarsjuryn att välja mellan äpplen och päron, mellan miljardsatsningen Avatar och indiefilmen Precious, mellan växa-upp-dramat An education och animerade Upp.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den officiella förklaringen till att höja antalet kandidater för bästa film från fem till tio är att det ska öka intresset bland tv-tittarna och att bästalistor brukar omfatta just tio filmer. Men risken är förstås att galan nu blir ännu längre och ännu mer omständlig än den redan är. Någonstans känns det som om juryn haft svårt att välja och därför tagit med alla sina favoriter

Jag kan bara tacksamt notera att några av mina favoriter är med - alla filmerna har ju inte haft svensk premiär ännu - men tillräckligt många för att man ska kunna engagera sig i hur det kommer att gå. Och flera får premiär framöver. Det är ju en klar fördel om man jämför med Guldbaggen, där en majoritet av de nominerade filmerna inte gick att se på bio längre.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons