Som äpplen och päron

Under strecket
Publicerad
Annons

I morgon kör riksdagsarbetet igång på allvar efter juluppehållet. Tisdagen är vikt åt interpellationsdebatter om allt från skuldsatta barn till skogsskövling. På onsdag infaller årets första partiledardebatt.
Den lär som vanligt utlösa medialt pådrag. Småtrist bara att Sveriges Televisions nya kanalsatsning Fichtelius 24 Direkt inte börjar sända från riksdagshuset förrän den 24 februari. För det hade varit spännande att se Erik Fichtelius efter debatten pressa statsministern på ett klart besked om och när Barsebäck 2 ska stängas, eller vad som helst. Mot bakgrund av vad vi numera vet om Fichtelius sedan länge superhemliga intervjuprojekt och middagsätande med Göran Persson, menar jag.
Jo, jo, jag har noterat att Fichtelius hävdar att hans relation till statsminister Persson på intet sätt skiljer sig från hans regelbundna off the record-samtal med Carl Bildts närmaste medarbetare under Bildts tid som statsminister. Men som alla inser haltar den liknelsen.
Det är en sak att som inrikespolitisk reporter
hålla sig ajour genom att ringa runt till statsministerns stab och förhöra sig om ditten och datten, en helt annan att timme efter timme, år efter år, intervjua statsministern själv om sådant som inte ska offentliggöras förrän efter hans avgång.
Detta vet om någon Erik Fichtelius, tidigare gästprofessor i journalistik. Att han nu låtsas något annat är fånigt.

Maria Abrahamsson

Annons
Annons
Annons