X
Annons
X

Solna 1962 – begagnad bil för 250 kronor

Läs mer om I backspegeln
"Barnvagnen är "första hjälpen" när en begagnad bil inte orkar komma igång själv. Vagnen innehåller ett 12-voltsbatteri, bilen får startimpulsen och rullar sedan för egen maskin ut genom grindarna." Så löd bildtexten när bilden var inför i januari 1962. Foto: SvD Arkiv

Barnvagnen med startbatteri kommer väl till pass när en bucklig Ford Zephyr Six ska väckas till liv. Det är töväder men det gäller att vara försiktig för att inte halka på de kvarvarande isfläckarna. Bakom Forden skymtar två Citroën, en B11 och en 2CV. Bredvid står en Austin A40 och på andra sidan en Lloyd. Längre bort anas konturerna av en tidig Volkswagenbuss. Alla är till salu och för 250 kronor går det att köra iväg med en fungerande bil. Om den är helt trafiksäker är en annan fråga, den obligatoriska bilbesiktningen har inte införts än.

"Barnvagnen är "första hjälpen" när en begagnad bil inte orkar komma igång själv. Vagnen innehåller ett 12-voltsbatteri, bilen får startimpulsen och rullar sedan för egen maskin ut genom grindarna." Så löd bildtexten när bilden var inför i januari 1962.

Foto: SvD Arkiv Bild 1 av 2

Sidan 3 i SvD fredagen den 19 januari 1962.

Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X