Annons

Solklart brott mot mänskliga rättigheter

Vi uppmanar den svenska regeringen och riksdagen att våga stå upp för sexuella och reproduktiva rättigheter, i såväl Sverige som internationellt. Dessa rättigheter måste omfatta samtliga. Även transpersoner, skriver företrädare för IPPF, CRR och RFSU.

Under strecket
Publicerad

Sverige ses internationellt ofta som en förkämpe för mänskliga rättigheter och sexuella rättigheter och brukar stå upp för rätten till abort och hbt-personers rättigheter. Men att varje människa ska få bestämma över sin egen kropp, sexualitet och reproduktion gäller tyvärr inte alla människor i Sverige. Denna ekvation är obegriplig för våra tre organisationer, International Planned Parenthood Federation European Network (IPPF), Center for Reproductive Rights (CRR) och RFSU som arbetar med sexuella och reproduktiva rättigheter i ett internationellt perspektiv.

IPPF, med verksamhet i över 170 länder, är världens största organisation för sexuella rättigheter. Vi använder ofta Sverige som ett gott exempel i arbetet med att kräva alla människors rätt till sin sexualitet och sin kropp. Vi vädjar nu till svenska regeringen att även nationellt erkänna dessa rättigheter.

Annons
Annons
Annons