Annons
X
Annons
X

Soligt sportlov – men de flesta stannar inne

Fint sportlovsväder i Stockholm, men unga verkar ändå stanna hemma. Datorspel och Netflix lockar mer än utomhusaktiviteter. SvD träffade några som ändå hade tagit sig ut i solen.

[object Object]
Full fart i spåret när 8-årige William Forsberg-Meinhart åker skidor. Det är första gången för i år, men mer blir det, berättar han. Foto: Tomas Oneborg

På isen vid Hellasgården i Nacka kommun åker människor i olika åldrar skridskor, men det är fåtal sportlovsfirare som syns till. 18-åringarna Vincent Delin och Daniel Rylander sitter på bryggan vid isen och tar på sina skridskor.

– Vi tog en paus från datorspelandet och åkte hit. Vi kände att vi hade suttit för mycket framför datorn. Men det är inte vanligt att vi åker iväg så här, säger Vincent Delin.

Många väljer hellre att stanna hemma och sitta framför datorn eller teven. Vissa jobbar också, berättar han.

Annons
X

– Det finns ju saker att göra om man har fantasi till det, men många vill hellre vara hemma. Det finns vissa som åker iväg på läger, men det är inte så vanligt, säger Daniel Rylander.

18-åringarna Vincent Delin och Daniel Rylander åker skridskor på isen vid Hellasgården i Nacka. Foto: Tomas Oneborg

12-åriga Cornelia Anell kommer åkandes på isen, hon är på väg in mot bryggan för att ta en paus.

– Det är skönt med sportlov, men jag hade hellre stannat hemma och kollat på Netflix. Det är mamma som tvingade med mig hit.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Cornelia berättar att det är skönt att bara ta det lugnt när man är ledig, även om flera aktiviteter hon planerat in i veckan kommer att vara utomhus.

  – Imorgon ska jag rida, senare i veckan ska jag åka slalom. Det är ändå roligt att göra saker också, säger hon.

  12-åriga Cornelia Anell har precis åkt skridskor på isen, nu är hon på väg mot bryggan för att vila. Foto: Tomas Oneborg

  En person som verkligen njuter av att vara ute på sportlovet är 8-årige William Forsberg-Meinhart. I spåret på Stadion i Stockholm åker han skidor tillsammans med sin pappa.

  – Det är första gången som jag åker i år, men det är bra att jag öva lite, för senare i veckan åker vi till fjällen.

  William är en få barn som syns i spåret, men han tror det beror på att många hellre sitter vid datorn eller teven. Han förstår dock inte varför fler inte åker.

  – Jag tycker det är jätteroligt att åka skidor för att det går så fort. Fler borde göra det, säger han.

  I skidspåret på Stadion i Stockholm åker William Forsberg-Meinhart skidor. Han är en av fåtal barn som åker där. Senare i veckan blir det slalom i fjällen. Foto: Tomas Oneborg
  Annons

  Full fart i spåret när 8-årige William Forsberg-Meinhart åker skidor. Det är första gången för i år, men mer blir det, berättar han.

  Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4

  18-åringarna Vincent Delin och Daniel Rylander åker skridskor på isen vid Hellasgården i Nacka.

  Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4

  12-åriga Cornelia Anell har precis åkt skridskor på isen, nu är hon på väg mot bryggan för att vila.

  Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 4

  I skidspåret på Stadion i Stockholm åker William Forsberg-Meinhart skidor. Han är en av fåtal barn som åker där. Senare i veckan blir det slalom i fjällen.

  Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4
  Annons
  X
  Annons
  X