Soldater fick betala övervikt för tjänstevapen

Amerikanska soldater på väg hem från Afghanistan tvingades i tisdags betala övervikt för delar av sin utrustning – bland annat tjänstevapen. Ombord spelade de in en film som fått flygbolaget Delta att be om ursäkt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det handlar om sammanlagt närmare 3 000 dollar som flygbolaget Delta Airlines krävt av ett trettiotal soldater som var på väg hem från Afghanistan. Nyheten tog ordentlig skruv på nätet efter att soldaterna spelat in en film ombord där de berättar om extraavgiften de precis tvingats betala.
Filmen laddades upp på Youtube och har hittills setts av mer än 200 000 personer. Strax efter klockan 20 svensk tid hade dock klippet plockats bort från Youtube (se länken, red.anm.).

De 34 soldaterna hade med sig fyra väskor var, i enlighet med de anvisningar de fått av militären. Men enligt incheckningspersonalen får soldater bara checka in tre väskor var i tjänsten. Sällskapet fick därför betala 200 dollar var för extraväskan, vilket innebär en extra inkomst på 2 800 dollar för flygbolaget, enligt soldaterna själva.

Annons
Annons
Annons