Annons
X
Annons
X

Solberg kan se regeringsutvidgning

Den tillträdande norska statsministern Erna Solberg (H) öppnar för att Kristeligt Folkeparti och Venstre kan ingå i regeringen senare under mandatperioden.

Av NTB, TT
(uppdaterad)

I ett avtal mellan de fyra borgerliga partierna heter det att ”eftersom Venstre och Kristeligt Folkeparti önskar ingå i Solbergs regering så har samarbetspartierna positiv hållning till detta”.

Solberg säger att partierna inte vill gå vidare i regeringsförhandlingarna nu, men att dörren inte är stängd.

Høyre och Fremskrittspartiet inleder i dag sina regeringsförhandlingar.

Annons
X

Samarbetet mellan de borgerliga partierna ”innebär förbättringar för norska företag”, anser Næringslivets Hovedorganisation. Att ”handlingsregelen” - bestämmelser om hur mycket av pengarna i den norska oljefonden som får användas i statsbudgeten - inte ändras är särskilt viktigt.

– Det är avgörande att partierna är så tydliga på denna punkt och att oljepengarna i större grad ska kunna användas till investeringar i kunskap, infrastruktur och tillväxtfrämjande skattelättnader, säger organisationens direktör Kristin Skogen Lund.

Oslo TT-NTB

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X