Annons

Sol- och vårare åtalas för över 190 brott

Sol- och vårare åtalas för över 190 brott. Han lurade äldre kvinnor genom att utge sig för att vara butiksanställd.
Sol- och vårare åtalas för över 190 brott. Han lurade äldre kvinnor genom att utge sig för att vara butiksanställd. Foto: Björn Larsson Ask/TT

Han har tidigare dömts för mängder av bedrägeribrott mot framför allt äldre kvinnor. Nu åtalas han igen, på 192 åtalspunkter, skriver UNT. Det rör sig nästan uteslutande om grova bedrägerier och stölder.

TT
Publicerad

Enligt en av utredarna har mannen en häpnadsväckande förmåga att prata omkull och dupera sina offer. Hans typiska svindleri innebär att han tar kontakt med äldre kvinnor vid en livsmedelsbutik och påstår att han kommer från Ica, Coop eller en bank och att han måste hjälpa kunderna att rätta till en felaktig betalning. Han lyckas ofta lura sig in i folks bostäder och kommer då över plånböcker, kontanter, bankkort och koder.

37 brottsoffer ingår i utredningen och de flesta är kvinnor mellan 60 och 90 år spridda över hela landet. Vissa av de drabbade har fått tillbaka pengarna av sina banker eller kreditinstitut, men i många fall har inga pengar betalats tillbaka.

Annons
Annons
Annons