Annons

Sökandet efter MH370 avslutas utan resultat

En liten flicka har målat namnet på det försvunna Malaysia Airlines flight MH370 på kinden under en minnesstund i Kuala Lumpur, fyra år efter att planet försvann. Arkivbild.
En liten flicka har målat namnet på det försvunna Malaysia Airlines flight MH370 på kinden under en minnesstund i Kuala Lumpur, fyra år efter att planet försvann. Arkivbild. Foto: Vincent Thian AP/TT

Sökandet efter Malaysia Airlines flight MH370, som försvann nästan spårlöst över Indiska oceanen 2014, kommer att avslutas i nästa vecka, meddelar malaysiska myndigheter.

Under strecket
TT
Publicerad

Mysteriet kring vad som hände med planet och de 239 passagerarna ombord när det försvann den 8 mars 2014 har inte kunnat lösas. Det enda som hittats från planet är mindre vrakdelar som flutit i land längs Afrikas kust och öar utanför.

Den officiella sökinsatsen avslutades redan 2017, men sedan i januari har det privata amerikanska företaget Ocean Infinity sökt på egen hand efter rester från planet. Företaget skulle ha fått en belöning om de lyckades, men ingenting har hittats och företaget kommer nu att avsluta sökandet 29 maj.

Annons
Annons
Annons