X
Annons
X

Söka spöken en del av deras vardag

SPÖKJAKT. Jenny Larsson och Patrik Hübinette växte båda upp i hem där de upplevde att det spökade rejält. I vuxen ålder har de startat Spook, en förening som rycker ut och undersöker hemsökta hus. I 80 procent av fallen har de hittat en naturlig förklaring till spökerierna.

Patrik Hübinette växte upp i en nybyggd lägenhet, men där hände märkliga saker. Vaser flög tvärs över rummet, lampor tändes och kranar öppnades utan att någon människa varit där. Det knackade på dörren fastän ingen stod utanför och de kunde hitta knivar i sängen. Som barn var det otäckt och skrämmande.

– Min mamma upplever sig vara känslig och är från USA, där det är mycket vanligare att tro på sådana här saker. Hon tyckte inte att det var konstigt att det spökade. Min pappa är skeptisk ateist och försökte hitta naturliga förklaringar. Jag har vuxit upp med den konflikten i hemmet och jag vet fortfarande inte om det spökade eller om jag inbillade mig, säger Patrik Hübinette, 34 år.

Jenny Larsson, 28 år, är en av grundarna till Spook, vars medlemmar försöker undersöka om det finns spöken. De har bland annat varit med i Kanal 5:s program Konferensresan och jagat spöken på en konferensgård.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 3

När de besöker hemsökta hus har Jenny Larsson, Patrik Hübinette och de andra i Spook med sig bland annat mätare för elektromagnetiska fält och kameror som går att använda i mörker.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 3

Spook, Stockholms paranormala organisation och kamratskap, startades 2007. De fyra medlemmarna åtar sig cirka 25 uppdrag per år och tar inte betalt för sina tjänster.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X