SvD Perfect Guide
Annons

Sofia Wood: Middagar som piggar upp i november

Foto: Frida Edlund

Med nya kokboken vill influencern Sofia Wood göra vintern lite härligare – och visa att årstiden bjuder på mer än bara potatissoppa och kålrötter.

Text: Sophie Tisell - 11 november 2020

För Sofia Wood är helheten minst lika viktig som maten. Med vackra silverfat, antika ljusstakar och linneservetter smakar den hemlagade tomatpastan lite bättre. Det livsstilsuniversum som Sofia Wood byggt upp på såväl blogg och Instagram resulterade förra året i kokboken Chez Wood. Med uppföljaren Vinter hos Wood guidar hon läsaren genom hela årstiden:

– För varje år som går tycker jag att vintern känns lite tyngre. Men det finns faktiskt mycket man kan göra för att vinterhalvåret ska bli härligare. I boken följer recepten kronologisk ordning och utgår efter råvaror som är i säsong i vår del av världen. Den börjar kring Allhelgonahelgen, vidare genom mörka höstkvällar, festlig julmat, plånboksvänliga januarirecept och slutar i mars, då vårljuset är tillbaka.