Söders smaksensationer

Lär känna Stockhiolms innerstad – från cykeln. ”På två hjul” är sommarserien där SvD-profiler trampar runt, guidar och tipsar om sina smultronställen i huvudstaden. Idag är det Magasinets redaktör, Joanna Drevinger, som fikar efter bra mat och go´saker på Södermalm.

Under strecket
Publicerad
Annons

Stora Henriksvik Under sommarmånaderna är Stora Henriksvik på Långholmen, eller Bellmankaféet som jag envisas med att säga, en oas. Över bron närmast Reimersholme, mot fängelset och den stojiga stranden cyklar man. Trävillan med den lummiga och rikliga trädgården är en något av dold idyll. Här finns ett litet Bellman-museum och ett kafé. Fika med mackor och pajer med bär från trädgården ute på grusplan. Mer sommar kan det knappast bli.
Långholmsmuren 21

Nyfiken gul På sommaren vill jag sitta ute och när många restauranger i stan tvingas stänga sina trottoarserveringar klockan 22 så håller Nyfiken gul, nere vid Erikdsdalsbadet, vid vackert väder öppet till klockan 24. Här tänds grillarna vid femtiden och gästen får själv tillaga sitt kött eller fisk. Skönt och opretentiöst… och populärt.
Hammarby slussväg 15

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons